×
Bota, 6 qershor 2013
Ndërkohë që Rusia është duke negociuar me Evropën për heqjen e regjimit të vizave, brenda vetë BE-së, duke gjykuar nga të gjitha, po rivendosen kontrollet kufitare. Me shumë gjasa, vendet e BE-së do të kenë mundësinë që të rifillojnë kontrollet kufitare brenda kufijve të veta tashmë që nga viti i ardhshëm. Në këtë mënyrë shtetet evropiane kanë ndërmend të luftojnë me fluksin e emigrantëve nga Afrika dhe Lindja e Mesme (atje ku aktualisht janë shpalosur ngjarjet dramatike të "Pranverës arabe").
Demonstratat fillimisht modeste, përkatësisht shkallës së përhapjes së vet, të banorëve të Stambollit kundër prerjes së pemëve të mrekullueshme të Parkut “Gezi” përshkallëzuan tani në protesta masive në të gjithë Turqinë me kërkesën për dorëheqjen e qeverisë dhe kreut të saj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2013
1
2
8
9
15
16
22
23
29
30