×
Bota, 5 qershor 2013
Në akuatorin e Detit Barenc po zhvillohen stërvitjet ruso-norvegjeze të njësive të ekipeve të kërkimit dhe shpëtimit "Barenc 2013". Veçantia e skenarit të këtij viti - befasia e plotë e lindjes së situatave të emergjencave të kushtëzuara. Në stërvitjet në fjalë janë përfshirë anije ushtarake dhe civile, aeroplanë dhe helikopterë të dy vendeve.
Qeveria e Erdoganit ka humbur mundësinë për të zgjidhur konfliktet e brendshme politike në mënyrë paqësore. Vendi është i kërcënuar seriozisht nga përshkallëzimi i konfliktit me ardhjen në pushtet të "Vëllezërisë Myslimane" në versionin turk. Konflikti mes islamistëve dhe përkrahësve të Kemalizmit, thëngjijtë e të cilit janë djegur mbyturazi për një kohë të gjatë, mori, më në fund, shkëndijën e nevojshme.
Shtypi ndërkombëtar shkruan në lidhje me shpresat e parealizuara të ishin lidhur me karakterin progresiv të Samitit BE-Rusi në Ekaterinburg, qytet ky që pretendon të bëhet zot shtëpie i Ekspozitës Ndërkombëtare Expo 2020. Toni i komenteve të mediave tingëllon mjaft pesimist: shumë rrethana objektive dhe subjektive të palëve kontribuan për distancimin e ndjeshëm të tyre nga njëra-tjetra.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2013
1
2
8
9
15
16
22
23
29
30