×
Bota, 18 tetor 2012
Itinerari "Moskë - Paris". Marshimi i kalorësve kozakë rusë përfundoi me sukses. Kuajt e racës së Donit, po ashtu si dhe 200 vjet më parë, kur të hipur mbi ta përshkuan Europën luftëtarët e korparmatës së prijësit (atamanit) legjendar rus Pllatov, e kaluan në mënyrë të shkëlqyer provën. Duke përsëritur rrugën e paraardhësve të vet, detashmenti i kozakëve përshkoi gati tre mijë kilometra.
Zgjedhjet presidenciale në SHBA-s do të mbahet më 6 nëntor. Sociologët po merren me numërimin e ratings, kurse ekstrasensët (shënim i përkthyesit: ekstrasens - person i cili zotëron një perceptim intuitiv, jashtëshqisor, që rinxjerr informacione nga burime të padisponueshme për shqisat "normale") hedhin fall se cili nga kandidatët do të marrë 47%-ët e shumë ëndërruar të votave të elektoratit.
Shkencëtarët britanikë paralajmërojnë për shpërthimin global të një infeksioni të rrezikshëm viral. Virusologi kryesor britanik Profesori John Oxford nga spitali i Mbretëreshës Mari i Universitetit të Londrës mendon se epidemia do të fillojë brenda pesë viteve të ardhshme.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
2
6
7
13
14
20
21
27
28