×
Bota, 8 maj 2012
Ndryshojnë brezat, kalojnë dekadat, por Fitorja mbi nazizmin në vitin 1945 vazhdon të mbetet si dhe më parë një nga ngjarjet kryesore historike për miliona njerëz në mbarë planetin. 8 dhe 9 Maji janë shpallur me vendim të OKB-së Ditë të Përkujtimit dhe Pajtimit. Në Rusi Dita e Fitores është një festë e adhuruar, mjaft e shtrenjtë për gjithë popullin.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
5
6
12
13
19
20
26