×
Bota, Korrik 2010
  Asteroidi me diametër 560 metra mund të përlaset me Tokën. N
Afërsisht 10 vjet më parë Bashkimi Evropian inicioi idenë e shtrimit të tubacionit
  Lufta për sigurimin e ujit mund të shpërthejë në planet n
  Dy emisarë nga Evropa me mesazhe krejtësisht kontradiktore vizituan Stambollin. Turqia mund të shpresojë në mënyrë të padiskutueshme për mbështetjen nga ana e Londrës gjatë anëtarësimit të saj në BE, siguroi Kryeministri David Cameron.
  Kështu pra, ministrat evropianë të punëve të jashtme miratuan kushtet e aktivitetit të Shërbimit evropian të veprimtarisë së jashtme.
  Sanksionet e vendosura të hënën nga ana e Bashkimit Evropian kundër Irakut nuk do të ndikojnë mbi Teheranin. Ato nuk do të bëjnë gjë tjetër veçse do të frenojnë procesin e rregullimit të problemit bërthamor iranian.
  Ngarkimi i gjithë përgjegjësisë për garantimin e sigurisë mbi ushtrinë afgane aty nga viti 2014 nuk është gjë tjetër veçse "cinizëm" i hidhur.
  Në intervistën e vet dhënë kompanisë televizive CNN ish Shefi i CIA-s amerikane Majkëll Hajden (Michael Hayden) shprehu mendimin, se lufta midis SHBA dhe Iranit po vjen duke u marrë konture gjithnjë e më reale.
  Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev dhe Kryeministri i Italisë Silvio Berluskoni diskutuan problematikën ndërkombëtare.
  Vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të OKB-së mbi njohjen e legjitimitetit
  Sot Gjykata Ndërkombëtare e OKB-së në Hagë shpalli përfundimin konsultativ në lidhje me pajtueshmërinë e pavarësisë së vetëshpallur të Kosovës me të drejtën ndërkombëtare.
  Vapa e paparë që po mban aktualisht në Rusi dhe në Evropën
  A do të dijë vallë Afganistani pas 4 vjetësh të zgjidhë
  Gjykata e Hagës për ish Jugosllavinë, me sa duket, për herë të parë gjatë gjithë historisë së ekzistencës së vet demonstroi shenja objektiviteti.
  Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev mbërriti në qytetin finlandez Turku për takimin me Presidenten e Finlandës Tarja Kaarina Halonen. Negociatat e kryetarëve të të dy shteteve do të zhvillohen nesër, më 21 korrik.
  Diskutimet, debatet, mund të thuhet, në lidhje me Traktatin e ri ruso-amerikan për reduktimin e Armatimeve Strategjike Ofensive (ASO) në SHBA dolën përtej kufijve të komiteteve profilore të Senatit.
Presidentët e Rusisë dhe Finlandës do të takohen më 20 korrik në të ashtuquajturin "breg i artë".
  Politikanët ndërkombëtarë shprehin optimizëm përkatësisht
"Aktualisht e ardhmja e NATO-s varet nga ajo, në se do të zërë apo jo në të Rusia vendin  e vet". Kështu mendon politologu i autoritetshëm në Gjermani Christoph Bertram, në të kaluarën Drejtor i Institutit londinez të studimeve strategjike.
  Hetimi i katastrofës, që ndodhi me aeroplanin presidencial polak nën Smolensk dhe që morri jetën e Presidentit të Polonisë Lech Kaczynski si dhe të 95 personave të tjerë, po evidenton detaje e hollësi të tjera.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2010
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2010
3
4
10
11
17
18
24
25
31