×
Bota, Mars 2010
  Në mbrëmjen e 31 marsit shikuesit e 150 kinemave të Europës gjat
Aktet terroriste në metronë e Moskës, që morën jetët e dhjetra njerëzve të pafajshëm, demonstruan sërish forcën dhe karakterin global të rrezikut kërcënues terrorist.
  31 mars. Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat e Frontit të 2-të Ukrainas me luftime të suksesshme vazhdonin të avanconin.
    Rusia në diskutimet e zhvilluara në Gjenevë për garantimin e sigurisë në Transkaukazi propozoi projektin e dokumentit mbi mospërdorimin e forcës për Gjeorgjinë, Abkhazinë dhe Osetinë e Jugut, njoftoi Kreu i delegacionit rus Grigori Karasin.
  30 mars. Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat e Frontit të 2-të Bjellorus sot morrën me sulm qytetin dhe kështjellën e Danzigut.
  Dëshmi të dhembshurisë e solidaritetit, mbështetjes morale po shprehin liderët
  29 mars. Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat e Frontit të 3-të Bjellorus sot përfunduan likuidimin e grupimit të Prusisë Lindore të forcave gjermane të rrethuar në pjesën veriperëndimore të Königsbergut.
  Forumi që përfundoi ditët e shkuara të fundjavës në Bruksel, i cili u organizua nga Fondi gjerman Marshall, diskutoi politikën e BE në lidhje me probleme të tilla të rëndësishme e të mëdha si sigurimi global.
Më pak se një muaj mbetet deri në kohën e zhvillimit të takimit të ministrave të punëve të jashtme të vendeve të NATO-s, i cili duhet të mbahet më 22-23 prill në kryeqytetin e Estonisë - Talin.
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Botërore.
  Presidentët e Rusisë dhe SHBA-s, përkatësisht, Dimitri Medvediev dhe Barak Obama
Në mbledhjen e radhës të Këshillit Rusi-NATO një nga temat kryesore t
  Sipas fjalëve të së përjavshmes gjermane "Der Spiegel" BE hartoi "mesazhin e vet pastoral".
  Çifti sportiv rus Yuko Kavaguçi dhe Aleksandër Smirnov fituan medaljen e bronzit në Kampionatin botëror të patinazhit artistik në akull në Torino, duke mbetur pas fituesve të medaljes së argjendtë, çiftit nga Gjermania Robin Shollkov dhe Aliona Savçenko.
Më pak se një muaj ka mbetur deri në kohën e zhvillimit më 22-23 prill të takimit joformal të ministrave të punëve të jashtme të vendeve anëtare të NATO-s në Talin.
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Bot
  Liderët e katër vendeve kryesore të Europës Lindore do të
Presidentët e Federatës Ruse dhe SHBA-s do të nënshkruajnë Traktatin mbi
 Rusia u propozoi partnerëve perëndimorë ndërmarrjen e përpjekjeve t
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Botërore. 24 mars.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
6
7
8
13
14
20
21
27
28