×
Bota, 2009
Në vitin 2009 doli në një nivel të ri bashkëpunimi i Rusisë me shtetet ballkanike.
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bruksel do të hyjë në detyrën e Presidentit të Këshillit Europian-post ky që parashikohet nga Traktati i Lisbonës- ish Kryeministri i Belgjikës Herman Achille Van Rompuy.
Sberbanka e Rusisë i paraqiti gjigandit amerikan të automobilave "General Motors" një llogari shumëmilionëshe dëmshpërblimi për marrëveshjen e prishur në lidhje me ujdinë e shit-blerjes së kompanisë gjermane të automobilave Opel.
"Serbët po hyjnë në Europë", "Serbia zuri radhën për në BE", "SHBA-s po tundojnë Serbinë".
Rusia dhe Ukraina u morën vesh për realizimin e transitit të naftës në Europë në vitin 2010. Në Ministrinë e energjetikës të Rusisë të martën konfirmuan, se u nënshkruan shtesat përkatësisht marrëveshjes vepruese.
Kushtet e kontratave për funizimin me gaz të Europës nëpërmjet territorit të Ukrainës do të plotësohen pikë për pikë. Këtë mendim e shprehu përpara gazetarëve në Vladivostok Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin.
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bashkimin Europian do të ketë jo pak risi.
"Afganistani: po e njëjta rrugë drejt disfatës së plotë". K
Agjencia informative ruse "RIA Lajmet" përmendi ndër 10 ngjarjet më të rëndësishme botërore të vitit 2009 ratifikimin e Traktatit të Lisbonës prej të gjitha vendeve të Bashkimit Europian.
Në Moskë janë të mëse të bindur, se në Tbilisi, si dhe më parë, vazhdojnë të mbizotërojnë tendencat, prirjet revanshiste.
Duke marrë fjalën sot përpara auditorit shumëmilionësh të teleshikuesve rusë, Presidenti Dimitri Medvediev, si përgjigje ndaj pyetjes mbi rezultatet e samitit të klimës në Kopenhagen, theksoi, se nuk është i kënaqur nga rezultatet e tij.
310 vjet më parë u lëshua dekreti personal nga ana e Carit rus, Pjetrit të Madh “Mbi festimin e Vitit të Ri”. Në përputhje me rregulloret e qeverisë festat e Vitit të Ri duhej të kremtoheshin çdo vit nga 1 deri më 7 janar.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2009
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31