×
Shkenca dhe teknologjitë Shtator 2012
RIKEN është Qendra Japoneze e Kërkimeve, ku një grup shkencëtarësh për herë të parë në praktikë përftoi elementin kimik e 113-të të sistemit periodik të Mendelejevit.
Sipas mendimit të disa ekspertëve amerikanë për realizimin e programeve ekzistuese për eksplorimin e kozmosit është e nevojshme të ndërtohet në Hënë një superkompjuter dhe mjete të komunikimit satelitor.
Falë zbulimit unikal në Jakutia mund të klonohet mamuthi. Pjesëmarrësit e ekspeditës ndërkombëtare paleontologjike nga Rusia, Koreja, SHBA, Kanadaja, Suedia dhe Britania e Madhe zbuluan eshtrat e një kafshe prehistorike me organe që i kanë rezistuar kohës dhe në to janë gjetur qeliza të gjalla.
Vendet afrikane do të krijojnë agjencinë e vet kozmike, që të jenë të pavarur nga liderët e njohur në përvetësimin e hapësirës joajrore.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Shtator 2012
Kalendari i ngjarjeve
Shtator 2012
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
29
30