×
Shkenca dhe teknologjitë 28 qershor 2011
Në vitin 2012 shkencëtarët rusë do të përfundojnë shpimin
Nëndetësja atomike “Juri Dollgorukij” realizoi sot në ujërat e Detit
Fare pranë Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) në një distancë shumë të rrezikshme nga ai fluturoi një mbeturinë kozmike. Largësia midis Stacionit dhe fragmentit me origjinë të panjohur përbëri vetëm 250 metra.
Ministria e Mbrojtjes e Federatës Ruse pranoi faktin e humbjes përfundimisht të satelitit gjeodezik të destinacionit ushtarak “Geo-IK-2” («Гео-ИК-2»). Në muajin shkurt ai u nxorr në orbitë të gabuar.
Në SHBA u ndaluan fluturimet e të gjithë aeroplanëve gjuajtës-të padukshëm të modelit F-22 Raptor për shkak të evidentimit të të metave, problemeve në sistemin e sigurimit të pilotëve me oksigjen.
Fluturimi demonstrativ i aeroplanit eksperimental me bateri diellore “Solar Impulse” u bë një nga evenimentet
Lëshimi i parë detar provë për këtë vit i raket
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2011
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
16
17
18
19
22
24
25
26