×
Shkenca dhe teknologjitë Qershor 2011
Kreu i Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) të Rusisë Sergei Shoigu
Aeroplanmbajtësja e parë atomike ruse do të konstruktohet aty nga viti 2023. Për këtë njoftoi Kreu i Korporatës së bashkuar të ndërtimit të anijeve Roman Trocenko në Sallonin Ndërkombëtar Ushtarako-Detar në Shën Petersburg.
Rusia për herë të parë do të marrë pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të armatimeve dhe teknikës ushtarake “BRIDEX-2011” në Brunei.
Korporata “General Electric”do të hapë Qendrën e vet kërkimore në Skolkovo.
Skolkovo, General Electric
Më 28 qershor nga akuatori i Detit të Bardhë u realizua lëshimi i par
Në vitin 2012 shkencëtarët rusë do të përfundojnë shpimin
Nëndetësja atomike “Juri Dollgorukij” realizoi sot në ujërat e Detit
Fare pranë Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) në një distancë shumë të rrezikshme nga ai fluturoi një mbeturinë kozmike. Largësia midis Stacionit dhe fragmentit me origjinë të panjohur përbëri vetëm 250 metra.
Ministria e Mbrojtjes e Federatës Ruse pranoi faktin e humbjes përfundimisht të satelitit gjeodezik të destinacionit ushtarak “Geo-IK-2” («Гео-ИК-2»). Në muajin shkurt ai u nxorr në orbitë të gabuar.
Në SHBA u ndaluan fluturimet e të gjithë aeroplanëve gjuajtës-të padukshëm të modelit F-22 Raptor për shkak të evidentimit të të metave, problemeve në sistemin e sigurimit të pilotëve me oksigjen.
Fluturimi demonstrativ i aeroplanit eksperimental me bateri diellore “Solar Impulse” u bë një nga evenimentet
Lëshimi i parë detar provë për këtë vit i raket
Rusia do të zhvillojë aktivisht sistemin e vet satelitor GLONASS në tregun e huaj të teknologjive të navigacionit. Për këtë deklaroi Nënkryeministri Sergei Ivanov në Moskë në forumin ndërkombëtar për problemet e navigimit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2011
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
16
17
18
19
22
24
25
26