×
Shkenca dhe teknologjitë 5 janar 2011
Astronautja fillestare kanadeze, 10 vjeçarja Catherine Grei zbuloi një yll fare të ri. Vajza e vuri re atë kur po studionte filmimet e galaktikës së largët në konstelacionin e Gjirafës, të bëra nga babai i saj në observatorin amator.
Në vitin 2011 kremtohet 300-vjetori i ditëlindjes së themeluesit të shkencës ruse Mihaill Lomonosov. Natyra e tij gjeniale u manifestua në shumë fusha të shkencës dhe artit.
Në Moskë pas rikonstruksionit 16 vjeçar do të hapet planetari i famshëm (objekt ky prej nga ku mund të vëzhgohet kozmosi). Kjo do të ndodhë më 12 prill, ditën e 50 vjetorit të fluturimit të Juri Gagarinit në kozmos.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31