×
Shkenca dhe teknologjitë Korrik 2010
  Asteroidi me diametër 560 metra mund të përlaset me Tokën. N
  Ekologët dhe shkencëtarët rusë u nisën me një
Anija e flotës polare ruse "Akademik Fedorov" po niset nga porti detar i Arhangelskut me një ekspeditë shkencore 100 ditore në Arktik.
Stacioni Kozmik Ndërkombëtar e filloi punën e vet në orbitë plot
  Rusia shpreson të ruajë pozitën e vet prej lidereje në sferën kozmike, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në mbledhjen e zhvilluar në qytetin Koroliov.
Qeveria e Rusisë do të caktojë 24,7 miliardë (afërsisht 615.384.615 euro) për ndërtimin e kozmodromit «Восточный» ("Vostoçnij"), njoftoi Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin gjatë vizitimit të korporatës raketoro-kozmike «Энергия» ("Enegia").
1400 firma nga 52 vende të botës, midis të cilave pothuajse 60 kompani ruse, u bënë pjesëmarrëse të sallonit avia-kozmik që po zhvillohet në lokalitetin britanik Farnborough.
Në forumin e rinisë "Siliger-2010" që po zhvillohet në Rusi përfundoi etapa e quajtur "Inovacionet dhe krijimtaria teknike".
Plot 35 vjet më parë u realizua fluturimi i parë ndërkombëtar në historinë e kozmonautikës i anijeve "Союз» dhe «Аполлон» ("Sojuz" dhe "Apollon").
Më tepër se 15 mijë fragmente plehrash kozmike, ndër të tjera edhe
  Aeroplani i ri rus "Sukhoi Superjet-100" do të marrë pjesë në programin veror të aviasallonit që do të hapet më 19 korrik në Farnborough të Britanisë së Madhe.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2010
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2010
1
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
29
31