×
Shkenca dhe teknologjitë Mars 2010
Rusia këtë vit do të ndërmarrë sondime e studime gjeologjike në akuatorin e Arktikut, njoftoi Nënkryeministri rus Sergei Ivanov në mbledhjen e Kolegjiumit Detar.
Pas pezullimit të fluturimeve të shuttle-ve amerikanë, anijet kozmike ruse "Sojuz" do të jenë mjeti i vetëm për çuarjen e ekuipazheve në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) deri në vitin 2017.
SKN,
Mbi 420 ndërmarrje nga 39 vende të botës marrin pjesë në Ekspozitën ndërkombëtare të aviacionit kozmik "FIDAE-2010", e cila pritet të hapet në kryeqytetin kilian.
Qeveria e qarkut Ulianov (Povollzhie) konfirmoi programin e konstruktimit të "UFO". Do të krijohet nj
Kompania "Suhoj" në fund të vitit 2010 do të fillojë provat fluturuese edhe
Më shumë se 4 mijë firma nga 68 vende të botës, ndër të tjera edhe nga Rusia, marrin pjesë në panairin më të madh ndërkombëtar të teknologjive informative SeBIT-2010 në Hannover.
Pajisja e Forcave Ushtarako-Ajrore dhe sistemit të Mbrojtjes Kundërajrore të Rusisë me modelet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
1
2
3
4
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31