×
dokumente të klasifikuara

Drejtori i Zbulimit Kombëtar të SHBA-së, James Clapper, tha se ish-oficeri i Agjencisë Kombëtare amerikane të Sigurisë Edward Snowden i ka shkaktuar ndoshta dëmin më të madh shërbimeve të inteligjencës të SHBA-së në gjithë historinë e aktiviteteve të tyre.

Senatorja amerikane Dianne Feinstein, e cila kryeson Komitetin e Senatit për Inteligjencën, nuk ka gjetur dëshmi të supozimeve se Rusia ka ndihmuar ish-oficerin e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë të SHBA-së, Edward Snowden, në vjedhjen e materialeve të klasifikuara.

Ish-oficeri i zbulimit amerikan Edward Snowden ka përvetësuar rreth 1.7 milionë skedarë (files), të cilët janë të lidhur me operacionet e zbulimit të forcave të armatosura të SHBA-së.

Përfaqësuesi i lartë i Agjencisë Kombëtare amerikane të Sigurisë (NSA), Rick Ledgett, deklaroi se organizata po shqyrton mundësinë e bërjes së një kërkese zyrtare për faljen e ish-oficerit të shërbimit të inteligjencës Edward Snowden.

Më shumë se 1.500 dokumente sekrete, që lidhen me kohën e sundimit të Juntës ushtarake në Argjentinë, u gjetën në godinën e braktisur të selisë së Forcave Ushtarake Ajrore të Argjentinës në Buenos Aires.

Ish-oficeri i CIA-s, Edward Snowden, delaroi në një intervistë për "The New York Times" se në Rusi ai mbërriti tashmë pa ndonjë dokument sekret.

Zyra e drejtorit të zbulimit kombëtar amerikan publikoi të mërkurën dokumentet sekrete, të cilat sanksionojnë mbledhjen e të dhënave mbi bisedat telefonike nga ana e shërbime sekrete.

SHBA-ja do të bëjë pubike dokumentet sekrete mbi programet e Agjencisë së Sigurisë Kombëtare amerikane (NSA - National Security Agency), informacioni mbi të cilat u ekspozua më parë nga ish-agjenti i zbulimit amerikan Edward Snowden.

Autoritetet amerikane po rreptësojnë aksesin në informacionin e klasifikuar në mënyrë që në të ardhmen të parandalohen rrjedhjet e këtij informacioni, të tilla si ato që kanë ndodhur për faj të ish-bashkëpunëtorit të CIA-s Edward Snowden, deklaroi Zëvendësi i parë i Ministrit amerikan të Mbrojtjes, Ashton Carter.

Edward Snowden u dorëzoi mediave arkivin e dokumenteve sekrete para largimit nga Hong Kongu dhe nuk mund të ndikojë në faktin se cilat prej tyre dhe kur do të bëhen publike, njoftoi gazetari i “The Guardian” Glenn Greenwald.

Ish-bashkëpunëtori i shërbimeve amerikane të zbulimit, Edward Snowden, në një intervistë për gazetën britanike “The Gardian” deklaroi se kurrë nuk i ka përcjellë informacion të fshehtë autoriteteve ruse apo kineze.

Zëdhënësit e site “WikiLeaks” njoftuan se do të bëjnë sot një sërë deklaratash të rëndësishme.
Shërbimet britanike të zbulimit kanë survejuar aktivisht pjesëmarrësit e Samitit t
Faqja e Internetit e kanalit televiziv “Russia Today” (RT) iu nënshtrua sulmit DDoS të
Administrata amerikane ka ndërmend të publikojë një dokument sekret, sipas të cilit ndaj shtetasve të vendit, të cilët gjenden fajtorë për lidhje me Al-Qaeda-n, lejohet ndërmarrja e sulmeve me përdorimin e aparateve fluturuese pa pilot.
Faqja e Internetit “WikiLeaks” do të publikojë së shpejti serinë e radhë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31