×
smartphone

Kryeministri rus Dimitri Medvediev erdhi për pjesëmarrje në programin "Bisedë me Kryeministrin" të televizionit rus me Smartphone vendas YotaPhone.

Prodhuesi finlandez "Jolla", i cili zhvillon smartphone të bazuar në sistemin operativ "Sailfish", nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me kompaninë ruse Yandex.

Kompania Apple po zhvillon një smartphone me ekran të lakuar të zmadhuar, njofton Agjencia Bloomberg me referim tek burimet e veta.

Kompania japoneze "Shin-Etsu Chemical" ka zhvilluar një komponent të ri për bateritë jonike me litium.

YotaPhone rus doli triumfues në Ekspozitën amerikane të Elektronikës së Konsumit (Consumer Electronics Show). Në të u vlerësuan mjaft lart avantazhet e modelit, i cili kombinon në vetvete funksionet e telefonit celular dhe eBook reader. Megjithatë, ekspertët paralajmërojnë se YotaPhone rus do t’i duhet të përballojë luftën e ashpër për vend në treg me gjigandë të tillë si Apple, Samsung dhe HTC.
Korporata Apple po shqyrton mundësinë e prodhimit të një modeli më të lirë të iPhone me qëllim të forcimit të pozitave të saj në tregun e smartphones, njofton gazeta "The Wall Street Journal" duke cituar burime të ndryshme informacioni.
Korporata Ndërkombëtare MasterCard, e cila merret me zhvillimin e sistemeve të pagesave, prezantoi në një demonstrim të veçantë në Singapor një kartë krediti interaktive me tastierë të inkorporuar dhe ekran.
Singapori, smartphone, kartë bankare
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31