×
Zgjedhjet parlamentare 2012 në Ukrainë, Nëntor 2012
Në Ukrainë u shpallën zyrtarisht rezultatet e zgjedhjeve parlamentare. Nga 450 vende në parlamentin e ri "Partia e Rajoneve" në pushtet do të marrë 185 vende, Partia opozitare "Batkivshina" ("Atdheu") - 101 vende, Partia "UDAR" ("Goditja") - 40, Partia Nacionaliste "Svoboda" ("Liria") - 37 dhe Partia Komuniste - 32 vende.
Një vendim i tillë u morr nga KQZ-ja e vendit. Shkak për këtë shërbyen shkeljet e shumta gjatë procesit të votimit. Propozimi i KQZ-së iu përcoll për shqyrtim Verhovnaja Rada (parlamentit).
Rreth 4 mijë mbështetës të partive politike të opozitës u mblodhën në një miting pranë Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) në qendër të Kievit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
1
2
3
4
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30