×
Zgjedhjet parlamentare 2012 në Ukrainë, 29 tetor 2012
"Unë po shpall grevë urie për të protestuar kundër falsifikimit të zgjedhjeve", - thuhet në deklaratën e saj, e cila u lexua sot për gazetarët nga avokati i ish-Kryeministres së Ukrainës Sergei Vllasenko.
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Ukrainës përpunoi 50% të votave në zgjedhjet parlamentare që u zhvilluan të dielën. Hendeku midis Partisë në pushtet të Rajoneve dhe asaj opozitare “Atdheu” vazhdon të zvogëlohet.
Vëzhguesit e OSBE-së (Organization for Security and Co-operation in Europe) i konsideruan zgjedhjet parlamentare në Ukrainë jo aq sa duhet transparente dhe vunë në dukje përdorimin gjatë fushatës zgjedhore të burimeve administrative.
“Partia e Rajoneve” pas numërimit të 30% të votave në zgjedhjet p
"Shfaqja e partisë “UDAR” ("Goditja”) është lajmi kryesor i këtyre zgjedhjeve parlamentare.
Ukraina i ka përgatitur vetes në zgjedhjet e 28 tetorit një koktej të ri të çuditshëm parlamentar. Edhe pse KQZ-ja do t’i shpallë rezultatet preliminare të zgjedhjeve parlamentare vetëm aty nga mesdita, sipas orës së Moskës, kurse të dhënat zyrtare duhet të priten plot dy javë, raporti i forcave tashmë është bërë pak a shumë i qartë. Shumicën në Verhovnaja Rada 450-vendëshe e merr “Partia e Rajoneve”.
Suksesi i papritur i Partisë nacionaliste “Svoboda” ("Liria") në zgjedhjet parlamentare në Ukrainë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
20
21
27
31