×
Gjiri i Meksikës
Kompania ruse e naftës “Rosneft” i bleu kompanisë amerikane “ExxonMobil” 30% të aksioneve në punët e eksplorimit gjeologjik në Gjirin e Meksikës. Marrëveshja përkatëse u nënshkrua nga krerët e kompanive në SHBA.
Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës filloi procesi gjyqësor për rastin e ndotjes së Gjirit të Meksikës si rezultat i aksidentit të ndodhur në platformën e naftës Deepwater Horizon në prill të vitit 2010.
Anija amerikane e lundrimeve turistike "Triumph" do të dërgohet sot me ndihmën e një rimorkiatori në portin amerikan Mobile.
Një anije me motorë që nuk nuk punojnë po lundron drejt Gjirit të Meksikës. Ajo do të arrijë në breg pas dy ditësh. Motorët e tragetit të madh turistik (ang.
Kompania britanike e naftës British Petrolium (BP) do të duhet të paguajë një gjobë që varion nga 3-5 miliardë dollarë për shkak të incidentit në Gjirin e Meksikës. Ky vendim duhet të konfirmohet nga Departamenti i Drejtësisë i SHBA-ve.
Kompanitë e naftës dhe gazit kanë pezulluar pjesërisht nxjerrjen e naftës në Gjirin e Meksikës dhe po evakuojnë nga platformat detare personelin për shkak të afrimit të uraganit "Isaac".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31