×
raketë kozmike, Nëntor 2012
Lëshimi i raketës koreanojugore “KSLV-1”, e cilë u përpunua së bashku me ekspertët rusë, u anulua për shkak të problemeve teknike. Numuri i anasjelltë (ang. countdown) i lëshimit u pezullua 17 minuta para startimit.
Lëshimi i satelit “Eutelsat-70B”, të kompanisë “Astrium” (pjesë e European Aeronautic Defence and Space, EADS), me ndihmën e raketëmbajtëses "Zenit-3SL" nga një platformë në Oqeanin Paqësor, shtyhet për në 3 dhjetor.
Raketëmbajtësja "Proton-M" u dëmtua gjatë transportimit për në kozmodromin "Bajkonur". Detajet e kësaj ndodhie nuk bëhen të ditura.
Sateliti amerikan i komunikimit “EchoStar-16”, i cili u lëshua në mbrëmjen e
Raketëmbajtësja "Proton-M" me bllokun e vrullit "Briz-M" dhe satelitin amerikan të komunikimit “EchoStar-16
Teherani planifikon që së shpejti të zhvillojë testimin e raketëmbajtëses së re të projektuar për nxjerrjen e satelitëve në orbitat gjeostacionare, njoftoi Komandanti i Trupave të Rojeve të Revolucionit Islamik Mohammad Ali Jafari.
Lëshimi i parë i raketave amerikane "Taurus-2-Antares" me motorët NK-33 mund të ndodhë në fillim të vitit të ri 2013.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
28
30