×
racizëm, 2013

Prokuroria e Brazilit filloi verifikimin në lidhje me faktin e zëvendësimit me vendim të FIFA-s të dy aktorëve me ngjyrë me kolegët e tyre të bardhë në transmetimin televiziv të shortit të ndeshjeve të futbollit.

Organizata raciste Kuklusklan (Ku Klux Klan, KKK), aktiviteti i së cilës ka prekur në mënyrë të përsëritur Shtetet e Bashkuara të Amerikës, fitoi të drejtën për zhvillimin e një aksioni proteste më 5 tetor.

Nina Davuluri, qytetarja amerikane me origjinë indiane, e cila ditën e dielë fitoi titullin "Miss America"​​, iu nënshtrua ofendimeve raciste në bloge. 

Protestat masive kundër vendimit për dhënien e pafajësisë policit të patrullës George Zimmerman, i cili qëlloi për vdekje me armë zjarri adoleshentin afroamerikan Martin Treyvon, e detyruan Presidentin Barack Obama të ndërhyjë në situatën e krijuar.

Parlamenti Europian i hoqi imunitetin parlamentar Lideres së "Frontit Kombëtar" të ekstremit të djathtë në Francë, Marine Le Pen, e cila pas kësaj do të mund të vihet përpara përgjegjësisë penale në vend për nxitje të urrejtjes racore.

Shtëpia botuese gjermane Thienemann vendosi ta heqë fjalën "zezak" nga përralla e njohur "Magjistarja e vogël" e shkrimtarit Otfried Preußler, të botuar në vitin 1959, në lidhje me ankesën e njërit prej lexuesve, të shkaktuar nga fjala "politikisht jo korrekte".
Gjykata e Shkallës së Parë e Parisit e ka obliguar rrjetin e microblogging "Twitter" të japë informacionin që do të mundësojë identifikimin e autorëve të mesazheve raciste dhe antisemite.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31