×
medalje, 2013

Shkencëtarët ekonomistë francezë, respektivisht Madeleine dhe Vladimir Andreff, vlerësuan shanset e vendeve për një performance të suksesshme në Soçi, ku në shkurt do të zhvillohet Olimpiada Dimërore.

Blerja e biletave do të jetë e mundur në faqen zyrtare të Internetit për shitjen e biletave të Lojrave Olimpike Dimërore dhe Lojrave Paralimpike Dimërore të vitit 2014: tickets.sochi2014.com.

Të enjten në Kampionatin Botëror të Atletikës së Lehtë në Moskë u zhvillua rivaliteti sportiv për 6 komplete medaljesh. Të parët i filluan garat finale atletët e kërcimit së larti. Kampioni olimpik Ivan Uhov (Ukhov) dhe Aleksandër Shustov treguan performancën e tyre më të mirë të sezonit, por kjo nuk ishte e mjaftueshme megjithatë për medalje.

Të hënën në Kampionatin Botëror të Atletikës së Lehtë në Moskë u zhvilluan garat sportive për 6 komplete medaljesh. Rusët fituan dy medalje bronzi. Sergei Shubenkov arriti të dalë në finale në vrapimin 110 metra duke demonstruar rezultatin më të mirë - 13 sekonda e 17 të qindtat. Por ishte krejtësisht evidente se shpejtësitë në garat finale do të jenë krejtësisht të tjera.

Të dielën në Kampionatin Botëror të Atletikës së Lehtë në Moskë u zhvilluan garat sportive për 6 komplete medaljesh. Medaljen e parë të artë ekipit kombëtar të Rusisë ia solli atleti 20 vjeçar Aleksandër Ivanov në garën 20 kilometra ecje sportive. Ai për një kohë të gjatë vazhdoi të ecë prapa kryesuesve të garës.

Ekipi kombëtar rus është pozicionuar në vendin e dytë në kualifikimin e përgjithshëm ekipor në Lojrat Botërore për sportet jo-olimpike në Kolumbi.

Të martën në Universiadën në Kazan u zhvillua rivaliteti sportiv për 40 komplete medaljesh. Rusët kanë fituar 35 medalje, prej të cilave 25 janë ari.

Të dielën në Universiadën në Kazan u zhvilluan garat sportive për 26 komplete medaljesh. Sportistët rusë fituan 24 medalje, midis të cilave 9 ari.

Rusia ka kryesuar renditjen e kualifikimit të përgjithshëm ekipor jozyrtar në Universiadën në Kazan. Skuadra përfaqësuese e Rusisë ka fituar deri tani 7 medalje ari.

Sot në Shën Petersburg u zhvillua prezantimi i medaljeve olimpike dhe paralimpike të “So
"Medaljet olimpike të Soçi 2014 i janë demonstruar tashmë Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC), publikut të gjerë ne do t’ua prezantojmë ato me shumë gjasa në muajin maj", - deklaroi Presidenti i Komitetit Organizativ "Soçi-2014", Dimitri Çernishenko.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31