×
malet, 2013

Presidenti i Gjeorgjisë, Mihail Saakashvili, i cili ditën e hënë u nis për të zaptuar malin Kazbek, u bllokua në mal në shoqërinë e ish-Këshilltarit të Presidentit të Rusisë për çështjet ekonomike, opozitarit Andrei Illarionov, si dhe të deputetit të parlamentit gjeorgjian, Goga Haçidze.

Në janar të vitit 2014 një grup alpinistësh dhe anëtarësh të ekipeve të shpëtimit të Republikës së Kabardino-Ballkarisë (Kaukazi i Veriut, Rusi) do ta ngjisin zjarrin olimpik në një llambë në majën më të lartë të Rusisë - Elbrus (5642 metra).

Të mërkurën në Nepal përfundon kremtimi i 60-vjetorit që nga dita e ngjitjes së parë në kreshtën e malit më të lartë në botë - Everest, njoftuan mediat vendase.
Alpinisti i mirënjohur rus Aleksei Bollotov humbi jetën në Everest si rezultat i r
Shpëtuesit kanë gjetur trupin pa jetë të alpinistit nga Moska në malin Elbrus
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31