×
Tribunali Ndërkombëtar për ish Jugosllavinë

Ish-Presidenti i Republikës Serbe në Bosnjë dhe Hercegovinë, Radovan Karaxhiç (Radovan Karaxhiq), dhe gjenerali Ratko Mlladiç (Ratko Mlladiq) të martën duhet të paraqiten së bashku në Gjykatën Ndërkombëtare për ish Jugosllavinë (ICTY) në Hagë.

Përfaqësuesit e Komitetit Shoqëror rus për mbrojtjen e interesave në gjykatë të Ratko Mlladiçit vizituan kohët e fundit gjeneralin jugosllav në burgun e Hagës.

Tribunali Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë shtyu deri më 26 gusht seancat dëgjimore për çështjen (rastin) e ish-Komandantit të ushtrisë së serbeve boshnjakë, Ratko Mlladiç, për shkak të gjendjes së tij të keqe shëndetësore, njoftojnë mediat lokale.

Tribunali Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë shpalli të pafajshëm ish-komandantin e serbëve bosnjakë Radislav Krstiç përkatësisht akuzës së mosrespektimit të Tribunalit për shkak të refuzimit për të dëshmuar në procesin e hapur gjyqësor ndaj Radovan Karaxhiçit.

Liderët e subjektit të vetëshpallur Herceg-Bosnja (Herceg-Bosna) u dënuan të mërkurën për krime lufte nga Tribunali Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë me afate burgimi nga 10 deri në 25 vjet.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së zgjati mandatin e kompetencave të gjyqtarëve të Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY), duke kërkuar nga ai një plan të detajuar të procedurave për çdo proces gjyqësor.
Ish-Gjenerali i ushtrisë së serbëve të Bosnjës, Zdravko Tolimir, i cili gjat
Vendimet e Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY), që shfajësojnë kriminelët kosovarë dhe kroatë të luftës, "diskreditojnë idenë e drejtësisë penale ndërkombëtare".
Vendimi i Tribunalit Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY), që shpalli të pafajshëm njërin nga ish-komandantët e "Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës", Ramush Haradinajn, është dëshmi evidente e drejtësisë selektive.
Ministri i Drejtësisë i Serbisë Nikola Selakoviç bëri thirrje për
Ditën e enjte më 29 nëntor 29, Tribunali Penal Ndërkombëtar
Kur më 16 nëntor Kryetari i Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish Jugosllavinë (ICTY), amerikani Theodor Meron, deklaroi se gjeneralët kroatë të luftës Ante Gotovina dhe Mlladen Markaç lirohen nga akuzat dhe si rrjedhojë lihen të lirë, në gjithë Kroacinë filloi festimi i bujshëm i kësaj ngjarje.
Ish-Kreu i serbëve boshnjakë Radovan Karaxhiç deklaroi të martën se ai nuk
Gjykata Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë iu përgjigj ish-Kreut të serbëve boshnjakë Radovan Karaxhiç me 300 orë për paraqitjen në gjykatë të argumentave në mbrojtje të tij.
Prokurorët e Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY) kanë kërkuar dënimin me burgim të përjetshëm për ish gjeneralin bosnjak Zdravko Tolimir.
Ish Komandanti i serbëve bosnjakë Ratko Mlladiç u kthye në qendrën e paraburgimit të Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY) pas një ekzaminimi mjekësor, i cili nuk zbuloi ndonjë anomali në shëndetin e tij.
Ish Komandanti i ushtrisë së serbeve boshnjakë 69-vjeçari Ratko Mlladiç u shtrua të enjten në spital në Hagë, njofton Agjencia France-Presse me referim tek fjalët e zëdhënësit të Tribunalit Ndërkombëtar për Ish-Jugosllavinë (ICTY).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31