×
impiçment
Dhoma e lartë e parlamentit çek votoi për fillimin e impiçmentit ndaj Presidentit Vaclav Klaus.
Presidenti egjiptian Mohammed Mursi duhet të anulojë dekretet e tij dhe të shpallë krijimin e një komisioni të posaçëm për të dalë nga kriza politike.
Gjykata Kushtetuese e Rumanisë e shpalli referendumin për fajësimin e Presidentit të vendit Traian Bashesku të dështuar. Në këtë mënyrë Bashesku mbetet në postin e tij.
Referendumi për çështjen e aplikimit të impiçmentit ndaj Presidentit rumun Traian Bashesku, sipas të dhënave të Zyrës Kombëtare Zgjedhore, nuk u mbajt.
Faktin, që puna do të përfundonte me aplikimin e impiçmentit nga ana e
Kryeministri i Rumanisë Viktor Ponta po niset sot për në Bruksel për t’u shpjeguar partnerëve në BE atë që po ndodh në vendin e tij.
Gjykata Kushtetuese e Rumanisë vendosi se shkarkimi nga detyra i Presidentit të Rumanisë Traian Bashesku është në përputhje me kushtetutën e vendit. Procedurat e impiçmentit i filloi koalicioni opozitar i të majtës centriste.
Deputetët e Parlamentit të Rumanisë, shumicën e të cilëve e
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31