×
urdhëri
Këshilli i Legjionit të Nderit vendosi të nderojë kompozitorin e famshëm dhe muzikantin amerikan, Bob Dylan, me "Urdhërin e Legjionit të Nderit” (frengj. L'ordre national de la Légion d'honneur).
Muzetë e Italisë, Francës, Maltës dhe Rusisë u bashkuan për të krijuar një ekspozitë mbresëlënëse dedikuar historisë së Urdhërit më të lashtë Sovran Ushtarak Fetar të Kalorësve Spitalorë (Ospitalierë, Hospitallers) të Shën Gjonit të Jeruzalemit - i njohur më tepër si Urdhëri i Maltës. Kjo ekspozitë është hapur në Muzetë e Kremlinit të Moskës (6 korrik - 9 shtator).
Për herë të parë për 200 vjet Rusinë ka ndërmend ta vizitojë Magjistri i Madh i Urdhërit të Maltës. Madje që tani këtë vizitë të Kreut të kësaj organizate katolike sovrane, Kalorësit dhe Princit Matthew Festing në Moskë e kanë quajtur historike.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31