×
zi, 2012
Në Kamçatkë (Lindja e Largët e Rusisë) sot u shpall ditë
Në Rusi sot është ditë zie kombëtare. Ajo është shpallur në kujtim të viktimave të përmbytjeve në Kuban, në Rusinë jugore, si dhe pelegrinëve rusë që gjetën vdekjen në një aksident të madh automobilistik në Ukrainë.
Në rrethinat e qytetit gjermanojugor Überlingen u mbajt ceremonia e përkujtimit të fëmijëve rusë, të cilët gjetën vdekjen atje 10 vjet më parë si rezultat i një katastrofe ajrore.
Në Rusi sot kujtojnë viktimat e aksidentit ajror mbi Liqenin Boden në Alpet gjermane. Saktësisht 10 vjet më parë - më 2 korrik të vitit 2002 - aeroplani rus i pasagjerëve, për shkak të gabimit të kontrollorëve të trafikut ajror (dispeçerëve) zviceranë, u përplas në qiell me avionin transportues të mallrave "Boeing". Si rezultat gjetën vdekjen 71 persona.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31