×
Bashkimi Ekonomik Euroaziatik, 2012
Rusia po realizon idenë e një hapësire të përbashkët ekonomike
Kryeministri i Zelandës së Re John Key në kuadër të samitit t
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin mbërriti në Vladivostok, ku po mbahet Java e Bashkëpunimit Ekonomik Euroaziatik (Asia-Pacific Economic Cooperation, APEC) dhe ditën e premte do të hapet samiti i Biznesit i liderëve të biznesit i Organizatës së Bashkëpunimit Ekonomik Euroaziatik.
Qëllimi kryesor i përfaqësisë së Rusisë në Bashkë
Në Vladivostok të Rusisë (Primorje), i cili pret samitin e Bashkëpunimit Ekonomik Euroaziatik
Presidenti i Kinës Hu Jintao do të marrë pjesë në samitin e Bashkimit Ekonomik Euroaziatik (Asia-Pacific Economic Coorporation, APEC) në Vladivostok, njoftoi ditën e enjte Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Kinës Ching Gan.
Koreja e Veriut i kërkoi Rusisë leje që delegacioni i saj të marrë pjesë në samitin e Asia-Pacific Economic Coorporation ( APEC) të vitit 2012, i cili do të mbahet në Vladivostok në fillim të shtatorit.
Për shkak të tajfunit Bolaven që solli në Vladivostok (Lindja e Largët e Rusisë) erën e fortë, përkohësisht u mbyll ura në ishullin Rus i ndërtuar për samitin e Asia-Pacific Economic Coorporation ( APEC).
Në Qarkun Lindor Ushtarak të Rusisë (Lindja e Largët) u zhvilluan stërvitjet ushtarake për garantimin e sigurisë së Samitit të APEC-2012. Ushtarakët kryer trajnime në zbulimin dhe neutralizimin e mekanizmave shpërthyes.
Rusia shprehet e gatshme për të ofruar një risi revolucionare në fushën e transferimit të teknologjive. Kjo nismë do të parashtrohet më hollësisht në Samitin e Organizatës së Bashkëpunimit Ekonomik të Rajonit të Azi-Paqësorit (Asia-Pacific Economic Cooperation, APEC) në Vladivostok.
Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev paraqiti propozimin për të futur në qarkullim monedhën unike në kuadër të Bashkimit Ekonomik Euroaziatik (BEE), i cili planifikohet të krijohet aty nga fillimi i vitit 2015.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31