×
Dita e Rusisë, 2012
Më 12 qershor kremtohet Dita e Rusisë (e formimit të shtetit rus). Këtë vit Rusia mbush 1150 vjet.
Më 12 qershor të vitit 1990 u miratua Deklarata mbi Sovranitetin e Shtetit të Rusisë
Me shëtitje popullore, mitingje, koncerte, aktivitete të larmishme sportive dhe degustim të gatimeve të kuzhinës tradicionale kombëtare në vendet e argëtimit masiv publik rusët po kremtojnë sot festën e 12 qershorit - Ditën e Rusisë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31