×
homoseksual, 2013

Zëvendëskryetari i Komitetit për Shkencën Mihaill Degtiarjov deklaroi se Duma Shtetërore e Rusisë po shqyrton iniciativën për ndalimin e dhurimit të gjakut nga homoseksualët.

Në Tel Aviv do të vendoset monumenti i parë në Izrael kushtuar viktimave homoseksualë të persekutimit nazist.

Atletja ruse e kërcimit me shkop, Elena Isinbajeva, të cilën e akuzuan për diskriminim të sportistëve homoseksualë, shpjegoi se atë e kanë keqkuptuar.

Një çift homoseksualësh për herë të parë vuri kurorë në Kishën Evangjeliste të Gjermanisë.

Papa i Romës Françesku deklaroi se homoseksualët duhet të integrohen në shoqëri. Sipas mendimit të tij, priftërinjtë me orientim homoseksual duhen falur, ndërsa mëkatet e tyre të harrohen.

Në Murmansk do të zhvillohet procesi gjyqësor ndaj aktivistëve të të drejtave të njeriut nga Holanda, të cilët akuzohen për përhapjen e propagandës homoseksuale në mesin e të miturve.

17 persona, midis tyre dhe 3 oficerë policie, u plagosën në përleshjet që ndodhën në kryeqytetin e Gjeorgjisë, midis pjesëmarrësve të paradës së homoseksualëve dhe kundërshtarëve të saj.
Kreu i Departamentit të Sigurisë së Moskës, Aleksei Majorov, deklaroi se në qytet
Kisha Katolike Romake në Brazil çkishëroi një prift për shkak të
Ish-Presidenti i Polonisë, fituesi i çmimit Nobel, Lech Walesa, u akuzua për nxitje të urrejtjes ndaj homoseksualëve. Ish-anëtari i parlamentit Ryszard Nowak dorëzoi një ankesë në Prokurori pas intervistës së Lech Walesa në një nga kanalet televizive të vendit.
Përleshjet midis përkrahësve dhe kundërshtarëve të projektligjit p
Miratimi përfundimtar i ligjit mbi ndalimin e propagandës së homoseksualizmit mund të b
Gjykata e Kamerunit vendosi të lirojë nga burgu dy burra të dënuar pë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31