×
multikulturalizmi, 2012
Në Suedi filluan seancat dëgjimore gjyqësore të çështjes së 40 vjeçarit Peter Mangs, i njohur në publik me nofkën “Shigjetari nga Malmö”, i cili gjurmonte dhe vriste njerëzit me aparencë “jo suedeze”, emigrantët. Ai është akuzuar për tre vrasje dhe 12 tentativa vrasjesh.
Elitat politike evropiane u detyruan të pranojnë tani: ideja e bashkëjetesës paqësore të besimeve dhe kulturave të ndryshme në një vend po dështon përfundimisht. Por tani për tani nuk është gjetur ndonjë koncept i ri i bashkëjetesës paqësore. Dhe një situatë e tillë është tejet e rrezikshme. Nën flamurin e luftës kundër kulturalizmit në të ardhmen mund të duken terroristë vetmitarë, të tillë si Anders Breivik. Dhe jo vetëm vetmitarë, duhet thënë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31