×
gjenetika

Tashmë që prej disa ditësh tifozët e Lojrave Olimpike Dimërore në Soçi janë duke ndjekur me kërshëri betejat e përditshme sportive të njerëzve më të fortë të planetit. Natyrisht, kjo forcë e tyre është fryt i viteve të shumta të trajnimit të pandërprerë dhe i punës së njerëzve që i kanë ndihmuar ata - trajnerëve, mjekëve, masazhistëve.

Hulumtuesit e kompanisë kineze BGI deklaruan se 50-80% e materialit, i cili përcakton IQ-në e njeriut, mund të trashëgohet.

Predispozimin ndaj sëmundjeve serioze të lëkurës, si për shembull vitiligo
Komiteti Rus i Antidopingut pas një viti do të nxjerrë pasaporta të detyrueshme të steroideve. Për herë të parë, në historinë e sportit rus, në dokument do të pasqyrohen gjithë të dhënat e tabllosë hormonale të sportistit. Në këtë mënyrë, është praktikisht e pamundur të fshihet marrja e dopingut.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31