×
presidenti, 7 maj 2012
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin uroi François Hollande, i cili fitoi në raundin e 
Vladimir Putin mori sot detyrën e Presidentit të Rusisë. Ceremonia e inaugurimit të tij u mbajt të hënën në mesditë në Kremlinin e Moskës. Në praninë e deputetëve të të dyja Dhomave të Parlamentit rus, anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe pothuajse 3 mijë mysafirëve Kryetari i zgjedhur i Shtetit bëri betimin dhe mori detyrat e Kryekomandantit Suprem të Forcave të Armatosura të Federatës Ruse.
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin uroi François Hollande, i cili fitoi në raundin e  dytë të zgjedhjeve presidenciale në Francë, me rastin e zgjedhjes së tij në postin e Kryetarit të Shtetit francez dhe i shprehu atij gatishmërinë e vet për bashkëpunim.
Vladimir Putinit, i cili hyri të hënën në detyrën e Presidentit
Pas inaugurimit të vet në postin e Presidentit të Rusisë Vladimir Putin iu drejtua të pranishmëve në ceremoninë e inaugurimit dhe gjithë popullit rus.
Ministri francez i Punëve të Brendshme Claude Guéant shpalli zyrtarisht mbi zgjedhjen e socialistit
Vladimir Putin mori zyrtarisht detyrën e Presidentit të Rusisë, duke bërë betimin mbi Kushtetutën e vendit.
Presideti aktual i Rusisë Dimitri Medvediev mbërriti për pjesëmarrje në ceremoninë e inaugurimit të presidentit të zgjedhur të Rusisë Vladimir Putin. Medvediev pranoi raportimin e Komandantit të Kremlinit mbi gatishmërinë e plotë për zhvillimin e ceremonisë së inaugurimit.
Ceremonia e inaugurimit të Presidentit të ri të Rusisë Vladimir Putinit në filloi në Kremlin. Ajo do të zgjasë rreth 40 minuta.
Vladimir Putin mbërriti në Kremlin, ku po fillon ceremonia e inaugurimit të tij në
Ceremonia e organizuar me rastin e inaugurimit të Vladimir Putinit në postin e Presidentit të Rusis
Vladimir Putin sot për të tretë herë do të marrë detyrë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
3
4
5
6
8
9
11
12
13
14
16
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
30