×
varri

Një varr romak prej guri i shekujve I-II të erës sonë është gjetur gjatë ndërtimit të një autostrade në rajonin e Korinthit të Lashtë në Gadishullin e Peloponezit, njoftoi Këshilli Qendror Arkeologjik i Greqisë.

Ministri gjerman i Mbrojtjes, Thomas de Maiziere, do të mbërrijë më 3 gusht në Duhovshçina, ku do të vizitojë varrezat e ushtarëve gjermanë, njoftuan sot në Ambasadën gjermane në Moskë.

Një banor i shtetit të Connecticut ka deklaruar gatishmërinë e tij për
Xhaxhai i Tamerllan Carnaev, të dyshuarit për organizimin e shpërthimeve në vijë
Moska është e zhgënjyer nga reagimi i partnerëve perëndimore ndaj vandalizimit e përdhosjes së pllakave përkujtimore të varreve në varrezat serbe në Kosovë, deklaroi Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov.
Që prej shumë vitesh vendi i prehjes së fundit të Genghis Khan-it (Çingis Kan-it) të Madh është bërë objekt i kërkimeve e debateve të zjarrta të shkencëtarëve, hulumtuesve dhe gjuetarëve të thesareve nga shumë vendeve të botës. Në Mongoli besojnë se varri i paraardhësit të tyre të madh ndodhet diku në zonën malore, në veri të kryeqytetit mongol - Ulan Bator. Sipas legjendës, ai është varrosur në malin Burhan-Haldun.
Në qytetin austriak Leonding u eliminua varri i prindërve të Adolf Hitlerit për shkak të pelegrinazhit të neo-nazistëve, njofton kompania radiotelevizive ORF me referim tek fjalët e klerikut Kurt Pittertshatscher.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30