×
meteorit, Mars 2013
Guvernatori i rajonit të Çeljabinskut, Mihaill Jurjeviç, mbështeti idenë e përjet
Meteoriti i Çeljabinskut dikur është shkëputur nga një asteroid relativisht i madh
Programi i luftës kundër rreziqeve kërcënuese kozmike do të zhvillohet në Rusi deri në fund të këtij viti. Kjo u njoftua nga Kreu i Agjencisë Federale Kozmike ruse - “Roskozmos”, Vladimir Popovkin. Gjatë fjalës së marrë në parlament ai tregoi për projektin e krijimit të qendës unike të destinuar për parandalimin dhe luftimin e kërcënimeve kozmike.
Në fund të liqenit Çebarkul (zona e Uraleve) zbuluan disa anomali të fushës magnetike, të cilat mund jenë të lidhura me rënien e fragmenteve të mëdha të meteoritit.
Në gjendje të rëndë shëndetësore ndodhen tashmë dy persona
Shkencëtarët e Moskës dhe Novosibirskut përfunduan analizën e par
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
2
3
4
6
7
8
9
10
11
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31