×
meteorit, 2012
Meteoriti Allan Hills A81001 u zbulua në Antarktidë në vitin 1981. Ai ka një masë prej 50 gramë. Meteoriti dikur ka qenë pjesë e Vesta-s, njërit prej asteroidëve më të mëdhenj të Sistemit Diellor.
Piktorja dhe shkencëtarja skoceze Keti Paterson në krijimet e veta demonstron në mënyrë evidente ndërlidhurinë midis dukurive të ndryshme natyrore, që shfaqen në skajet më të humbura të planetit. Për të u fol për herë të parë në vitin 2007, kur ishte akoma një aspirante e Shkollës Londineze të Arteve Sleid dhe zhvilloi një audio-projekt, që bënte të mundur për këdo që dëshironte të “mbante vesh” shkrirjen e akullnajës islandeze Vatnajokudël, më e madhja në Europë.
Në Ural - “Shiu Meteorik”. Ekspozita me të njëjtin emër u hap në qytetin e Uralit Ekaterinburg. Çdo vit në Tokë bien rreth 5000 meteoritë. “Guri qiellor” më i madh, siç përkthehet fjalë për fjalë termi “meteorit”, është Goba në Namibi me peshë rreth 66 ton.
Një familje norvegjeze gjeti një copë meteoriti, i cili ra mbi çatinë e sht
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31