×
konkurrencë, 2012
Kompanive private u është ofruar pjesëmarrja në zhvillimin e armëve bërthamore ruse. Me një iniciativë të tillë doli të hënën Zëvendës kryeministri Dimitri Rogozin. Fjalë mund të bëhet mbi përfshirjen e tyre në zhvillimin e bazës së komponenteve elektronike dhe materialeve të reja.
Në tetor të ardhurat e kompanisë në të gjithë botën ranë me 1.8%. Bëhet fjalë për treguesit e restorante që funksionojnë më shumë se 13 muaj.
Rusia vazhdon t’i ruajë vetes me mjaft siguri pozitën kryesuese në tregun e shërbimeve për nxjerrjen e aparateve kozmike në orbitë: nga 640 lëshimet e suksesshme të 10 viteve të fundit Federatës Ruse i bien për pjesë 255.
Korporata e Bashkuar e Ndërtimit të Avionëve e Rusisë (KBNAR) synon të krijojë një avion të ri me 130-140 vende. Afati i supozuar i daljes së tij në treg është nga viti 2016-2020. Ky projekt shihet si një gërshetim i avionit “Superjet 100” («Суперджет-100») me kapacitet 110-115 pasagjerë dhe atij “MS-21 («MC-21») me 150-200 vende.
Të mërkurën, më 22 gusht, hyri në fuqi protokolli mbi bashkangjitjen e Rusisë me Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Rusia u bë vendi i 156 anëtar i kësaj organizate. Në kohën më të afërt do të fillojë edhe procesi i heqjes së kufizimeve ndaj eksporteve ruse. Anëtarësimi në OBT mbështetet nga një pjesë e madhe e komunitetit ekonomik rus, vërejnë ekspertët.
Prodhuesi amerikan i telefonave celularë Motorola ka njoftuar mbi shkurtimin deri në 20 për qind të stafit të vet pas “gëlltitjes” së kompanisë nga gjigandi i Internetit Google në fillim të këtij viti.
Korporata Microsoft ka paraqitur kompjuterin e vet tabletë, të konceptuar si konkurrent ndaj iPad të suksesshëm të Apple. Kompjuteri me ekran touch (prekje) i quajtur Surface u bë projekti i parë i madh i Korporatës Microsoft, të angazhuar kryesisht me softuers në fushën e Gadgets.
Policia e Indisë dëboi nga vendi qytetarin 39-vjeçar gjerman Zonntega Rainer Hermann. Ai ë
Google, Apple dhe Facebook po përgatisin një invazion në territorin e kontrolluar nga qeveritë kombëtare dhe “balenat” e ekonomisë tradicionale: bankat dhe korporatat e mëdha.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31