×
përçarje, 2014

Debati, nëse është e mundur vallë ndarja e Ukrainës në atë Perëndimore dhe Lindore, nuk është aspak ndonjë gjë e re. Dhe, siç do të dukej, përgjigjen për këtë e dha vetë historia. Pavarësisht nga votimi për kandidatë të ndryshme dhe dallimet e dukshme kulturore, lindja e Ukrainës, e cila dikur i përkiste Perandorisë ruse, dhe rajonet perëndimore të saj, që kanë jetuar herë nën sundimin e Austro-Hungarisë dhe herë nën atë të Polonisë e Rumaninë, tashmë që për më shumë se 20 vjet bashkë-ekzistojnë në një shtet unik.

Bota, Ukraina, nacionalist, përçarje, krizë politike
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2014
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2014
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31