×
komplekse raketore, 2013

Rusia ia hyri punës për vënien në dezhurn luftarak të komplekseve raketore të bazimit në galeri nëntokësore të brezit të ri, tha Presidenti Vladimir Putin në një takim me anëtarët e qeverisë.

Teherani e quan kontratën e nënshkruar me Rusinë, për furnizimin e sistemeve raketore të mbrojtjes kundërajrore "S-300" (russ. "С-300"), legjitime dhe pret zbatimin e saj praktik, deklaroi Ambasadori i Iranit në Moskë, Mehdi Sanaei.

Brigada raketore e Qarkut Ushtarak Jugor të Rusisë mori të enjten në përbërje të armatimeve të veta kompletin e kompleksit raketor "Iskander-M".

Më 9 nëntor Irani vuri në veprim ndërmarrjen për prodhimin e komplekseve të reja raketore të mbrojtjes kundërajrore "Sayyad-2" ("Hunter-2"), njofton "Press TV".

Rusia dhe Irani do të rifillojnë bisedimet mbi furnizimin e komplekseve raketore të mbrojtjes kundërajrore, njofton botimi rus "Njezavisimaja Gazeta".

Regjimenti i radhës i sistemit të raketave të mbrojtjes kundërajrore "S-400" do të hyjë në përbërje të Trupave të mbrojtjes kundër​​ajrore dhe kozmike para përfundimit të këtij viti dhe do të dislokohet në rajonin e Moskës.

Kremlini shpreson që situata në lidhje me padinë e ngritur nga Irani në Gjykatën Arbitrare Ndërkombëtare mbi refuzimin nga ana e Rusisë për furnizimin e komplekseve raketore "S-300" do të zgjidhet, deklaroi ndihmës i Presidentit, Juri Ushakov.

Kompleksi i ri rus raketor kundërajror do të fillojë të furnizohet tek trupat në vitet 2017-2018, deklaroi Drejtor i Përgjithshëm i kompanisë zhvilluese, Vitali Neskorodov.

Autoritetet ruse morrën vendimin parimor për të përmbushur dëshirat e Iranit lidhur me dy çështje kryesore - furnizimin me sistemet e raketave të modifikuara të mbrojtjes kundërajrore "S-300" dhe ndërtimin e reaktorit të dytë të centralit bërthamor në Bushehr.

Flota Ushtarake Detare (FUD) e Rusisë deri në vitin 2020 do të marrë 20 komplekse të reja raketore bregdetare "Bastion" dhe "Ball".

Komplekset raketore "S-300", të destinuara për t'u dërguar në Iran, aktualisht janë demontuar plotësisht dhe dërguar për utilizim, deklaroi Drejtori i Përgjithshëm i koncernit të mbrojtjes kundërajrore "Allmaz-Antej" Vlladisllav Menshikov.

Izraeli filloi dislokimin e komplekseve të veta raketore "Patriot" në veri të vendit pranë qytetit të Haifës. Sipas njoftimit të mediave, këto masa po merren për shkak të situatës së përkeqësuar rreth Sirisë.

Përkundër orientimit të përgjithshëm të "MAKS" nga teknika e aviacionit, tematika e mbrojtjes kundërajrore në këtë Sallon tradicionalisht është e paraqitur gjerësisht. Prodhuesi kryesor rus i sistemeve të mbrojtjes kundërajrore - Koncerni "Allmaz-Antej" - do të paraqesë gjatë zhvillimit të "MAKS" një sërë produktesh të reja, të cilat në një afat të shkurtër duhet të hyjnë në shërbim të ushtrisë.

Koncerni "Allmaz-Antej", prodhuesi më i madh rus i sistemeve të mbrojtjes kundërajrore, ka ndërmend t’i prezantojë publikut të gjerë për herë të parë në Sallonin "MAKS-2013" sistemin raketor të mbrojtjes kundërajrore "S-350E".

Aeroplanmbajtësja indiane "Vikramaditya" (ish-aeroplanmbajtësja "Admiral Gorshkov"), e modernizuar në ndërmarrjen ruse "Sevmash", do t’i dorëzohet palës porositëse pa kompleksin kryesor të mbrojtjes kundërajrore.

Përpjekjet ushtarake dhe politike për rrëzimin e pushtetit në Siri dështuan. Kjo u deklarua sot në kryeqytetin rus nga Zv. Kryeministri i Sirisë, Qadri Jamil.

Ekspertët ushtarakë kanë zbuluar një bazë raketore të panjohur më parë në Arabinë Saudite, nga e cila, sipas supozimeve të tyre, mund të kryhen sulme ndaj Izraelit dhe Iranit, njoftuan mediat.

Kompleksi ushtarako-industrial i Iranit realizoi optimizimin e sistemeve raketore të mbrojtjes kundërajrore "S-200" (russ. "C-200") të prodhimit sovjetik, duke reduktuar kohën e tyre të reagimit.

Ekzemplarët e sistemeve më të reja të raketave të mbrojtjes kundërajrore

Komplekset raketore ruse të mbrojtjes kundërajrore do të ekspozohen për herë të parë në Sallonin e aviacionit "MAKS". Kjo u njoftua nga Presidenti rus Vladimir Putin.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
8
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31