×
Armët e Rusisë, Shkurt 2012
“Peshka” (sipas klasifikimit të NATO-s Buck, “Dreri”) është bombarduesi frontal Pe-2, i
Blerja e armëve jashtë është një prej temave më të dhimbshme, më të prekshmë ushtarake në Rusi.
Sipas prognozave të Qendrës Analitike të Strategjive dhe Teknologjive (QAST), eksporti i armëve
Kompanitë ruse po futen në fazën e ndërtimit të modifikimit të ri të helikopterëve Mi-8/17 dhe Mi-171. Mjeti i ri fluturues, që mori emrin Mi-171-A2, mund të vazhdojë plotësisht suksesin komercial të paraardhësve të tij.
Kuptimi fillestar i fjalës “këmbësori”, pra ushtarë që ecin në këmbë, është konsumuar qëmoti. Këmbësoria, që prej kohësh, ecën tashmë në makina të llojeve nga më të ndryshmet.
Në luftimin bashkëkohor tanku është në gjendje të rezistojë pa u
Gjuajtësi dyvendësh supersonik me interceptorë MiG-31 (sipas klasifikimit të NATO-s, Foxhound) ësht
Sistemet e mbrojtjes kundërajrore ruse, për hir të së vërtetë
Tu-16 është avioni i parë bombardues në seri i prodhimit sovjetik (sipas klasifikimit të NATO-s Badger). Projekti ekzemplar i këtij bombarduesi reaktiv me krahë të pjerrët  u shfaq në vitin 1948 nga sipërmarrja e konstruksionit të avionëve, që mban emrin A.N.Tupolev.
Vitin që shkoi u bë e ditur, se Rusia ka për qëllim t
Rusia  mund të bëhet vendi i parë në botë, që prodhon
Pistoleta e sistemit Makarov u krijua si përgjigje ndaj kërkesës së Ushtris
Ushtria ruse po riarmatoset dinamikisht. Dhe jo vetëm në tokë dhe det, por edhe n
Edhe një vështrim i përciptë mbi historinë e konflikteve ushtarake të
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Shkurt 2012
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2012
1
2
3
4
5
11
12
16
17
18
19
23
24
25
26