×
elektronika

Kompania japoneze "Shin-Etsu Chemical" ka zhvilluar një komponent të ri për bateritë jonike me litium.

YotaPhone rus doli triumfues në Ekspozitën amerikane të Elektronikës së Konsumit (Consumer Electronics Show). Në të u vlerësuan mjaft lart avantazhet e modelit, i cili kombinon në vetvete funksionet e telefonit celular dhe eBook reader. Megjithatë, ekspertët paralajmërojnë se YotaPhone rus do t’i duhet të përballojë luftën e ashpër për vend në treg me gjigandë të tillë si Apple, Samsung dhe HTC.
Prodhuesi aziatik i aparateve elektronike Foxconn, i cili prodhon pajisje për Apple, mezi po e përballon kërkesën për smartphone iPhone 5, njoftoi Agjencia Reuters duke iu referuar Kryetarit të Bordit të Drejtorëve të Foxconn, Terry Gou. Shitjet e iPhone 5 filluan në 21 shtator.
Qytetarja ruse Anastasia Diatllova, e cila u arrestua në Teksas në lidhje me çështjen q
Sistemi, që i lejon avionëve pa pilot (drones) të anashkalojnë pengesat gjatë fluturimit, u projektua nga konstruktorët rusë. Specialistët e Byrosë ruse të konstruktimit "Lluç" (russ. «Луч») i pajisën aparatet fluturuese me të ashtuquajturin “shikim (sy) teknik”, i cili do t’i zëvendësojë atyre sytë e pilotit dhe do t’u lejojë për tu orientuar në hapësirën ajrore.
Shkollat braziliane filluan të vendosin në uniformën e nxënësve mikroç
Prodhuesja më e madhe japoneze e elektronikës “Hitachi” deklaroi mbi ndërprerjen e prodhimit të televizorëve për shkak të rënies së theksuar të blerjes së tyre.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31