×
rezervat
Shkencëtarët shpresojnë të rivendosin popullsinë e tigrave të Amurit (ose ndryshe tigrave të Ussurisë), të cilët janë regjistruar tashmë në Librin e të Kuq të specieve në zhdukje e sipër, në Lindjen e Largët të Rusisë. Për këtë qëllim ata kanë ndërmend të vendosin në habitatin e një tigri të rritur një kafshë grabitqare femër fare të re të këtij lloji, e cila aktualisht jeton në qendrën e rehabilitimit.
Në Japoni, në ishullin Kiusju, arritën shëndoshë e mirë për të kaluar dimrin 23 kojrillat (krillat) e parë të zeza nga parku kombëtar biosferik rus "Daurskij" në Transbaikalia.
Në rezervatet e Kaukazit të Veriut filloi realizimi i programit të WWF, qëllimi i të cilit është përfundimi i plotësimit të grupeve ekzistuese të kaut të egër (bizonit Evropian) si dhe krijimi i të rejave në pjesën jugore të Rusisë.
Kryeministri i Rusisë Dimitri Medvediev nënshkroi dekretin e qeverisë për transferimin e 600
Parqet e njohur “Dendrarij” (Kopshti botanik) dhe “Juzhnie kulturi” në rrethinat e Soçit do të transformohen deri në Olimpiadën e vitit 2014. Të dy kopshtet botanike do të marrin statusin e zonave nën mbrojtje të veçantë nga shteti dhe do të bëhen pjesë e Parkut Kombëtar të Soçit.
Rusia, flora, ekologjia, fauna, rezervat, kopsht botanik
Vladimir Putin nënshkroi një dekret për krijimin në rajonin Primorje të parkut
Në Rusi u hap edhe një park tjetër kombëtar natyror - “Toka e Leopardit”. Ai ndodhet në jugperëndim të rajonit Primorsk. Territori i parkut shtrihet në një sipërfaqe prej 260 mijë hektarësh.
Parku më i ri kombëtar rus “Arktiku rus” planifikon të pranojë këtë vit dy herë më shumë vizitorë se vitin e kaluar. 11 kroçera të Arktikut, 7 anije nga tre vende dhe 865 turistë nga cepa të ndryshëm të botës - është ky rezultati i sezonit të parë turistik në territorin më të përhumbur verior të Euroazisë.
Tigrat e Amurit, të cilët jetojnë në Lindjen e Largët të Rusisë, i rinumëruan.
Policia kiliane arrestoi kriminelët që tentuan të vjedhin 5.2 ton akull njëmijë
Në Primorie (Primorye), në Lindjen e Largët të Rusisë, ku po krijohet Parku
Zjarri i madh që ra në rezervatin e madh shtetëror rumun në deltë
Invadimi i arinjve të murrmë u bë shkak për mbylljen për vizitorët të një prej rezervateve më të famshëm natyrorë në botë - “Stollbi” («Столбы») në krahinën e Krasnojarskut (Siberi).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31