×
Lech Kaczynski, 2011
Si shkak kryesor të rrëzimit të aeroplanit të Presidentit polak Lech Kaczynski në
Kryetari i Komisionit qeveritar polak, i cili po heton shkaqet e aksidentit ajror që ndodhi me aeroplanin presidencial
Polonia ndërmorri tani edhe një përpjekje tjetër për t’ia hedhur palës ruse gjithë përgjegjësinë për katastrofën ajrore të 10 prillit të vitit 2010 nën Smolensk.
Rusia dhe Polonia po intensifikojnë përpjekjet e përbashkëta për zhvillimin e hetimit të plotë të faktit të rrëzimit më 10 prill të vitit të kaluar nën Smolensk të aeroplanit të presidentit të Polonisë Tu-154.
Ceremonitë e përmortshme, që po zhvillohen në Smolensk në përvjetorin e rrëzimit të aeroplanit presidencial polak Tu-154, u zymtësuan nga skandali.
Update: 17.49. Presidentët e Rusisë dhe Polonisë vizituan vendin e rrëzimit të
Pilotët polakë bënë gabim në ditën e katastrofës së aeroplanit presidencial nën Smolensk. Një mendim të tillë shprehu në transmetimin direkt të kanalit televiziv TVN24 Kreu i MPJ të Polonisë Radoslaw Sikorski.
Në Poloni janë të kënaqur me organizimin e marrjes në pyetje të dispeçerëve të Smolenskut.
Ekspertët, të cilët janë fort mirë të informuar mbi ecurinë
Kryeministri i Polonisë Donald Tusk i quan versionet e paraqitura nga ana e opozitës mbi vrasjen e paramenduar apo aktin terrorist në lidhje me katastrofën e aeroplanit Tu-154 të Presidentit polak nën Smolensk krejtësisht të pabaza.
Versionet e opozitës polake mbi aktin e planifikuar terrorist apo atentatin, si rezultat i të cilit gjetën vdekjen në katastrofën ajrore nën Smolensk Presidenti i Polonisë Lech Kaczynski dhe 95 persona të tjerë, janë krejtësisht të pabaza.
Presidenti i Polonisë Bronislaw Komorowski mendon, se raporti i Komisionit Ndërshtetëror të Aviacionit  (KNA) për aviakatastrofën nën Smolensk, ka për çfarë të kritikohet, por nga ai duhet të nxirren përfundime.
Ekuipazhi i avionit të Presidentit polak Lech Kaczynski u paralajmërua mbi atë, se kushtet për uljen nën Smolensk nuk ishin të përshtatshme.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31