×
aviakatastrofë, Maj 2012
"Kutia e dytë e zezë" është gjetur në vendin e aksidentit të avionit rus "Sukhoi Superjet-100" në Indonezi. Mbi këtë njoftoi përfaqësuesi i grupit lokal të kërkimit.
Tre qytetarët rusë, të cilët morrën plagë nga ulja aksidentale e avionit ushtarak rus “An-30” në Çeki, dolën nga spitali, njofton Agjencia informative çeke.
Sot autoritetet e Indonezisë do t'i dorëzojnë palës ruse eshtrat e 8 rusëve që gjetën vdekjen si rezultat i rrëzimit të avionit SSJ-100. Avioni u rrëzua gjatë një fluturimi demonstrativ më 9 maj.
Në Indonezi përfundoi analiza e të dhënave të vetëregjistruesit të zërit të avionit të rrëzuar rus "Sukhoi Superjet-100". Sipas informacionit të marrë, të gjitha sistemet dhe agregatet e avionit funksiononin normalisht.
Aeroplani rus “Sukhoi Superjet-100” ishte plotësisht në rregull nga ana teknike. Në këtë konkluzion arritën ekspertët pas përfundimit të studimit të të dhënave të vetëregjistruesit të zërit të bordit të avionit që u rrëzua në Indonezi.
Në Indonezi të mërkurën do të fillojë procedura për kthimin e trupave të viktimave të aksidentit ajror të avionit rus "Sukhoi Superjet-100". Për këtë njoftoi përfaqësuesi i Ambasadës ruse në Indonezi.
Në Indonezi po vazhdon operacioni i kërkimit në vendin e rrëzimit të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100”. Vemendja kryesore e ekipeve ruse dhe indoneziane të shpëtimit është fokusuar në kërkimin e vetëregjistruesit parametrik të bordit të avionit rus, i cili ndryshe nga “kutia e zezë” e zërit që fikson komunikimin e anëtarëve të ekuipazhit, nuk është gjetur ende.
Paketën me planin e fluturimit të avionit rus “Sukhoi Superjet-100”, i cili u rrëzua në perëndim të ishullit Java, e gjetën ekipet indoneziane të shpëtimit.
Komisioni i hetimit të katastrofës së avionit SSJ-100 filloi transkriptimin e vetëregjistruesit të zërit që ndodhej në bordin e tij, i cili u gjet në vendin e rrëzimit në Indonezi.
Në vendin e katastrofës së avionit rus “Sukhoi Superjet-100” në Indonezi u gjet vetëm një “kuti e zezë” - vetëregjistuesi i zërit në bord. Ai është djegur dhe dëmtuar pjesërisht.
Vetëregjistruesi i zërit, i cili u gjet në vendin e rrëzimit të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100” në Indonezi, është dëmtuar rëndë. Por moduli me të dhënat e duhura fatmirësisht ka shpëtuar, njoftojnë ekspertët që po punojnë aktualisht me “kutinë e zezë”.
Dy “kutitë e zeza” të avionit rus “Sukhoi Superjet-100” të rrë
Në Nepal gjatë uljes në aeroportin Jomsom u rrëzua një aeroplan pasagjerësh me 19 veta në bord.
“Sukhoi Superjet-100” (SSJ) u rrëzua gjatë tentativës për të anashkaluar shtresën e trashë të reve të zeza, njoftoi të hënën përfaqësuesi i Agjencisë Kombëtare të Sigurisë së Transportit të Indonezisë. Zona, ku u rrëzua aeroplani, është e njohur për kushtet e vështira, madje fort të këqija të motit.
Një aeroplan, në bordin e të cilit ndodheshin 21 persona, u rrëzua në Nepal, njoftoi të hënë përfaqësuesi i policisë vendore.
Televizioni indonezian transmetoi një video nga vendi i rrëzimit të avionit rus “Sukhoi Superjet-100”. Për këtë njoftoi blogeri Sergei Dolja, që udhëtoi me delegacionin e kompanisë ruse "Avionat Civilë të Sukhoi" – prodhueses së SSJ-100.
Presidenti rus Vladimir Putin dhe Presidenti indonezian Susilo Bambang Yudhoyono ranë dakort për ndërmarrjen e veprimeve të përbashkëta të dy vendeve gjatë zhvillimit të operacioneve të kërkim-shpëtimit dhe hetimit të shkaqeve të rrëzimit të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100”. Të premten në ndihmë të kolegëve indonezianë u nisën nga Moska për në Xhakartë specialistët e Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) të Federatës Ruse.
Komiteti Hetimor i Rusisë ka ngritur çështje penale në lidhje me faktin e rrëzimit të aeroplanit rus “Sukhoi Superjet-100” në Indonezi. Përveç kësaj do të ndërmerret edhe hetimi ndërkombëtar i shkaqeve të katastrofës. Të gjithë ekspertët pajtohen plotësisht me mendimin se shkak i këtij aksidenti u bë përkimi fatal i dy faktorëve: ndryshimi i befasishëm i kushteve të motit dhe organizimi i dobët i fluturimit të demonstrimit.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
2
3
5
6
7
8
9
12
13
15
17
19
20
24
26
27
28
29
30