×
grusht shteti, 2013

Parlamenti iranian ka ndërmend t’u kërkojë SHBA-së dhe Britanisë së Madhe kompensim për dëmin e shkaktuar si pasojë e organizimit të grushtit të shtetit në vitin 1953, gjatë të cilit në vend u kthye i mërguari më parë Shahu Mohammad Reza Pahlavi.

Organizata joqeveritare "Arkivi i Sigurisë Kombëtare" (ang. "National Security Archive") përhapi në Uashington ​​një dokument, në të cilin CIA për herë të parë pranon zyrtarisht rolin e saj në grushtin e shtetit të vitit 1953 në Iran, kur u rrëzua Kryeministri i zgjedhur demokratikisht, Mohammed Mossadegh.

Revolucioni i dytë në Egjipt është vetëm në fazën e fillimit të vet, ndërsa opinionin publik e mundon, madje e torturon, pyetja konspirative: nëse ishin vallë ushtarakët egjiptianë vetëm ekzekutues të vullnetit të popullit?

Ushtria e Egjiptit po përgatitet për të përballuar protestat masive të mbështetësve të Presidentit të rrëzuar nga pushteti Mohammed Mursi. Komanda e forcave të armatosura të vendit premtoi se do të përmbahet nga masat represive kundër demonstruesve, në qoftë se aksionet e tyre të protestës do të kenë karakter paqësor.

Gjykata e Emirateve të Bashkuara Arabe shpalli fajtorë shumicën e 94 të akuzuarve për krijimin e një organizate të paligjshme me qëllim marrjen e pushtetit, njoftoi televizioni i Abu-Dhabi.

Sot në Emiratet e Bashkuara Arabe po gjykohen 94 persona të dyshuar për organizimin e një grushti shteti. Ata dyshohen për krijimin e një shoqërie të fshehtë që ka gjasa të ketë lidhje me organizatën politiko-fetare "Vëllazëria Myslimane".
Në Eritrea ka patur një tentativë për kryerjen e një grushti shteti. Puçistët shtinë në dorë Ministrinë e Informacionit dhe zyrat e televizionit shtetëror në kryeqytetin Asmara.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31