×
grusht shteti, Mars 2012
Në Mali ushtarakët, të cilët me anë të grushtit të
Në Mali pjesëmarrësit e grushtit ushtarak të shtetit po shkatërrojnë e po plaçkisin Pallatin presidencial dhe institucionet qeveritare, të cilat i morrën dje nën kontroll.
Presidenti i Mali Amadou Toumani Touré kërkoi azil politik në Ambasadën amerikane në bamako, njofton botimi francez “La Lettre du Continent&rdquo
Grushti ushtarak i shtetit në Mali u bë pasojë e drejtpërdrejtë e destabilizimit në veri të vendit, ku trupat qeveritare po tërhiqen nën presionin e kryengritësve tuaregë. Ndërsa arsyeja e suksesit të kryengritësve, sipas mendimit të ekspertëve, u bë ardhja kohët e fundit në Mali e fiseve të shumta Tuarege, të cilat patën luftuar më parë në anën e Muammar Gaddafi.
Në Mali ushtarakët lëshuan një deklaratë, sipas së cilës pezullohet veprimi i Kushtetutës në vend dhe shpërndahen institucionet shtetërore.
Ushtarakët në Mali morën nën kontrollin e vet Pallatin presidencial në kryeqytetin e vendit Bamako. Kjo ndodhi pas luftimeve shumëorëshe me rojet e Pallatit - ushtarakët e Gardës personale të presidentit.
Ushtarakët sulmuan në Mali Pallatin presidencial në kryeqytetin e shtetit Bamako. Sipas njoftimeve që
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2012
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
24
25
26
27
29
30
31