×
Banka Qendrore Evropiane

Statistika tejet alarmuese botoi Shoqata e Bankave të Kursimit të Gjermanisë (Deutscher Sparkassen-und Giroverband, DSGV). Ato dëshmojnë se norma e kursimeve të qytetarëve gjermanë ka rënë në nivelin më të ulët që nga viti 2002. Dhe ky është një sinjal shumë serioz për të gjithë zonën e euros, shpëtimi i së cilës varet në mënyrë të drejtpërdrejtë nga sukseset ekonomike të Gjermanisë.

Franca mendon se kursi i euros është i lartë, sepse politika monetare e Bankës Qendrore Evropiane (BQE) është tepër e shtrënguar dhe se zhvillohet në bazë të interesave të Gjermanisë.

Gjykata Kushtetuese e Gjermanisë po shqyrton çështjen e përputhshmërisë së planit të Bankës Qendrore Evropiane për shpëtimin e euros me legjislacionin gjerman.
Më shumë se një mijë vetë organizuan një aksion proteste përpara Bankës Qendrore Europiane (BQE) në Frankfurt am Main.
Ish-Kryeministri italian, Silvio Berluskoni, ka paralajmëruar për një tërheqje të mundshme të vendit nga Eurozona.
Kreu i FMN-së, Christine Lagarde, miratoi planin për delegimin e funksioneve të kontrollit të sektorit bankar të BE-së Bankës Qendrore Europiane (BQE).
Ministrat e financave të vendeve të BE-së nuk arritën dot të bien dakord në lidhje me masat e reja për parandalimin e krizave financiare. Kryesorja ndër këto masa duhet të bëhet krijimi i organit unik mbikëqyrës evropian në sektorin bankar. Por Franca ka insistuar se Bankës Qendrore Evropiane (BQE) duhet t’i nënshtrohet secili prej 6000 institucioneve të kreditit të BE-së, kurse Gjermania mendon se duhet ushtruar kontrolli vetëm mbi disa dhjetra banka të mëdha të Evropës.
Indekset kryesore të bursave europiane filluan ankandet e të hënës me ulje n
Kancelarja gjermane Angela Merkel dhe Kryeministri italian Mario Monti të dielën lëshuan një deklaratë të përbashkët, në të cilën zotohen të bëjë gjithçka të domosdoshme për të mbrojtur zonën e euros.
Parlamenti grek miratoi ultimatumin e “treshes” - Bankës Qendrore Evropiane, FMN-së, Komisionit Evropian. Kushtet e marrëveshjes së re të kredisë janë jo thjesht drakoniane, por për një vend sovran bile dhe disi poshtëruese.
500 miliardë euro - një kredi e tillë e Bankës Qendrore Evropiane (BQE) për bankat evropiane, madje për 3 vjet si dhe nën 1%, është një dhuratë me të vërtetë shumë bujare në vigjilje të Krishtlindjeve.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2018
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28