×
Zgjedhjet 2012. Lajmet, Shkurt 2012
Kryeministri aktual i Rusisë dhe kandidati presidencial Vladimir Putin ka ndërmend të publikojë artikullin
Opozita duhet t’i bindet mendimit të shumicës, duhet të luftojë sigurisht për të drejtat e veta, por me mjete ligjore, deklaroi Kryeministri aktual i Rusisë, kandidati presidencial Vladimir Putin.
Gati 3/4 (73%) e qytetarëve rusë deklarojnë mbi synimin e vet për të marrë pjesë në zgjedhjet presidenciale dhe shumica e tyre planifikon ta japë votën e vet për kandidatin e partisë në pushtet, Kryeministrin aktual Vladimir Putin.
Kreu i KQZ-së të Federatës Ruse Vladimir Çurov njoftoi, se në momentet aktuale
Qendra mbarëruse për Hulumtime të Opinionit Publik (VCIOM) parashikon fitoren e Vladimir Putinit që në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale. Sipas parashikimit tonë, zgjedhjet do të mbahen në një raund, fitoren në to do ta korrë Vladimir Putin me 58.6% të votave.
Kandidati presidencial i vetë-promovuar Mikhaill Prokhorov deklaroi se do të votojë më 4 mars në krahinën e Krasnojarskut.
Siguria kombëtare e Rusisë mund të garantohet vetëm nëse vendi do
Në Rusi të premten, më 17 shkurt, ka filluar votimi para afatit për zgjedhjet presidenciale, i cili është organizuar në 37 rajone të Federatës Ruse.
Komisioni Zgjedhor i qytetit të Moskës do të zhvillojë më 25 shkurt “provën gjenerale” të zgjedhjeve të ardhshme presidenciale. Siç tregoi Kryetari i Komisionit Zgjedhor të Moskës Valentin Gorbunov, në disa vendvotime të qytetit do të demostrohet procesi i votimit.
Kryeministri dhe kandidati për president Vladimir Putin doli me artikullin e vet të pestë parazgjedhor kushtuar problemeve sociale.
Rejtingu elektoral i Vladimir Putin, kandidatit presidencial nga Partia “Rusia e Bashkuar”, po vazhdon të rritet
Kandidadi presidencial, biznesmeni Mikhail Prokhorov, nuk përjashton mundësinë e pjesëmarrjes së
Misioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE) po fillon sot monitorimin e fushatës zgjedhore presidenciale në Rusi.
Sot në debatet televizive të Kanalit të Parë televiziv rus do të “kryqëzojnë shpatat” në duel verbal dy kandidatë për president të Rusisë - Vladimir Zhirinovski dhe Vladimir Putin. Por Putin nuk do të marrë pjesë vetë në debatin televiziv.
Rusia. Zgjedhjet presidenciale 2012 Online. Pjesëmarrja e votuesve, numërimi i votave, gjendja shpirtërore e kandidatëve, të dhënat e exit poll-eve në regjim kohe reale në faqen tonë më 4 dhe 5 mars.
Sekretari i shtypit i Kryeministrit të Federatës Ruse Dimitri Peskov konfirmoi se në debatet televizive, që do të fillojnë kësaj jave në kuadër të fushatës zgjedhore presidenciale, nuk do të marrë pjesë Vladimir Putin, por përfaqësuesit e tij.
Në Rusi po fillon periudha e debateve televizive në kuadër të fushatës zgjedhore presidenciale.
Kryeministri dhe kandidati për president Vladimir Putin publikoi të enjten në gazetën “Kommersant” artikullin e vet të katërt programatik, në të cilin ai ka parashtruar pikëpamjet e veta mbi demkracinë dhe ndërtimin e shtetit.
Misioni i Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP ose CIS) tashmë filloi monitorimin e fushatës zgjedhore presidenciale në Rusi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Shkurt 2012
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2012
1
2
4
5
9
11
12
14
16
18
19
21
22
23
25
26
27
28