×
Zgjedhjet 2012. Lajmet, Janar 2012
KQZ-ja e Rusisë miratoi tekstin e fletëvotimit me të cilin do të votohet në zgjedhjet presidenciale. Sipas ligjit, mbiemrat e kandidatëve për në postin më të lartë shtetëror do të vendosen në fletëvotim në rend alfabetik.
Kryeministri dhe kandidati presidencial Vladimir Putin paraqiti pjesën e tretë të programit të vet elektoral. Artikulli të tij i kushtohet ndryshimit të prioriteteve në politikën ekonomike.
Sipas rezultateve të sondazhit të zhvilluar nga Qendra Kombëtare ruse për Hulumtim t
KQZ-ja planifikon të regjistrojë kandidatin për president të Rusisë biznesmenin Mikhail Prokhorov dhe t’i refuzojë regjistrimin guvernatorit të Rajonit Irkutsk Dimitri Mezencev.
Kryeministri rus vazhdon, si dhe më parë, të ruajë pozita kryesuese në mesin e kandidatëve për president të vendit.
Kandidati presidencial, Kreu i Partisë Liberal Demokratike të Rusissë (LDPR) Vladimir Zhirinovski, u përcaktua
Biznesmeni rus Mihaill Prohorov (Mikhaill Prokhorov), i cili deklaroi mbi synimin e tij për të kandiduar
Nënshkrimet e mbledhura për regjistrimin e Grigory Javlinski kandidat presidencial nga Partia “Jablloko (&ldquo
Kryeministri Vladimir Putin, si dhe më parë, vazhdon të ruajë pozita kryesuese në mesin e kandidatëve për president të Federatës Ruse.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
24
25
26
28
29