×
shelfi detar

Siria dhe kompania ndërshtetërore e naftës "Sojuzneftegaz" nënshkruan marrëveshjen për kërkimin e naftës në shelfin e këtij vendi arab. Detajet e saj nuk janë bërë të njohura ende.

Nënkomisioni i OKB-së e shpalli sipërfaqen prej 52 mijë km2 në Detin Ohotsk pjesë të shelfit kontinental të Rusisë, thuhet në njoftimin e Ministrisë ruse të Burimeve Natyrore.

Rusia ka ndërmend të zgjerojë zonën e saj ekonomike në Detin Ohotsk (Okhotsk). Dhe është planifikuar të bëhet kjo për llogari të shelfit të saj kontinental. Ekspertët e Organizatës së Kombeve të Bashkuara kanë marrë tashmë aplikimin përkatës dhe ia kanë hyrë punës për shqyrtimin e tij.

Rusia paraqiti në OKB kërkesën për zgjerimin e zonës së saj ekskluzive ekonomike me shtrirje 200 milje për llogari të territorit të shelfit kontinental të Detit Ohotsk (Okhotsk).

Të enjten kompania ruse "Rosneft" do të nënshkruajë me kompaninë venezueliane të
Kompanitë më të mëdha të Rusisë - "Rosneft", “Lukoil” dhe “Novatek” - kanë aplikuar për të marrë pjesë në tenderin për eksplorimin gjeologjik të shelfit të Libanit.
Kompania “Lukoil” ka arritur një marrëveshje me kompaninë franceze “Total” p
"Rosneft" mund të përfshijë kompanitë tregtare japoneze Marubeni, Inpex, Itochu, JAPEX dhe Sodeco n
Dhënia e aksesit kompanive të huaja për punë të pavarur në shelfet e Rusisë nuk parashikohet.
Autoritetet e qarkut autonom të Jamalo-Nenetskut janë duke planifikuar të kryejnë një ekspeditë kërkimoro-shkencore çdo vit për të studiuar situatën ekologjike në ujërat e gjirit Bajdarackaja, Obskaja, Gëjdankaja dhe Tazovskaja.
Kompania “Rosneft” vazhdon të ndjekë kursin për shndërrimin e vet në lojtare globale të tregut botëror të lëndëve të para. Kështu e vlerësojnë ekspertët nënshkrimin e marrëveshjes për partneritet strategjik të kompanisë ruse me gjigandin italian të naftës dhe gazit ENI.
Deri në vitin 2020 nxjerrja e gazit natyror në shelfin rus mund të rritet deri n
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30