×
sonda

NASA ka në plan të përdorë kamerat e sondës orbitale marsiane MRO për të fotografuar në fund të muajit gusht kometën ISON, e cila mund të bëhet jashtëzakonisht e shndritshme, thuhet në njoftimin e Agjencisë Hapësinore Amerikane.

Rusia planifikon të dërgojë në Hënë moonwalkers të rinj automatikë, të cilët do të mund të punojnë atje për disa vjet. Nuk përjashtohet edhe mundësia e asaj, që në të ardhmen në Hënë të vendoset baza ruse. Këto detyra janë shtruar për zgjidhje nga Akademia e Shkencave në programin kërkimoro-shkencor të projektuar deri për vitin 2025.
Pothuajse gjysma e rusëve besojnë se zgjedhjet e ardhshme presidenciale në vend do të
Komiteti për eksplorimin e hapësirës kozmike i Japonisë ka vendosur të
Dy sonda hënore të NASA-s, të cilat u lëshuan më 11 shtator
Sonda amerikane për hulumtime “Dawn” transmetoi në Tokë fotografi të asteroidit Vesta. Ai është trupi i dytë qiellor, për nga madhësia e vet, në brezin e asteroideve që ndodhen mes Marsit dhe Jupiterit.
Sonda ndërplanetare amerikane “Dawn” (“Agimi”) u ul me sukses deri në lartësinë 210 kilometra nga sipërfaqja e asteroidit Vesta dhe ia hyri fazës më të rëndësishme të studimit të tij.
Sonda automatike ndërplanetare e NASA-s “Voyager 1”, fluturimi i së cilës po vazhdon tashmë që prej 34 vjetësh, hyri në zonën e panjohur deri tani nga shkencëtarët brenda kufijve të jashtë të Sistemit Diellor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31